20 km door Brussel (pacer 1u45)

Net als vorig jaar ben ik terug pacer in de 20k door Brussel, terug voor een tijd van 1u45.

Nico loopt ook voor een tijd van 1u45 en staat in box 3 samen met de 2 franstalige pacers. Zelf sta ik alleen in box 2, dus doe dan maar zelf m’n best om in mijn beste koeterwaals ook de franstalige deelnemers te woord te staan he… :)

Dit jaar lopen we niet door de wetstraat en is er ook een tunnel minder, maar voor de rest is het parcours ongewijzigd gebleven.

Tot kilometer 10 loop ik de perfecte race. 10 kilometer in 51’20”.

Op het 10 kilometer punt word ik in de war gebracht door het 10 kilometer bord. Op het moment dat ik naast het bord ben, staat er immers reeds 10.2 kilometer op m’n Garmin… het zou in principe wel kunnen dat de Garmin wat meer aangeeft, aangezien ik hier en daar al wat moeten slalommen hebben… maar als dat bord juist staat dan betekent dat wel dat 10.2 kilometer op m’n Garmin gelijk is aan 10 kilometer in ‘t echt en dat ik de eerste 10k dus 40 seconden te traag heb gelopen…

40 seconden die zullen moeten worden goedgemaakt in de komende 6 kilometer dus, want de laatste kilometers gaat het te veel omhoog… Snel rekenen leert me dat ik in plaats van 11.5k/u a 11.6k/u nu dus 11.8k/u a 11.9k/u zal moeten lopen. Geen probleem voor mij, maar voor sommige van m’n volgers zal het ongetwijfeld net te snel zijn… Nu ja ik heb weinig keuze als ik binnen moet zijn binnen de 1u45, dus ik duw lichtjes bij op het gaspedaal en we halen vlotjes de lopers voor ons in…

Ook bij de komende borden is m’n Garmin steeds een 150-tal meter voor op de aangegeven afstand, langzaam maar zeker wordt het verlies in tijd goed gemaakt.

Op kilometer 17 is er de zware klim van de Tervurenlaan. Ik focus me op een dame die me al een hele tijd volgt, zak een beetje terug in de groep en laat haar het tempo bepalen: 10.9k/u a 11k/u bolt ze naar boven… Nu volgt nog vals-plat naar de finish.

Bij de finish geeft m’n Garmin 20.1 kilometer aan, wat de verwachte afstand is. Blijkbaar stond het 10k bord dus verkeerd gepositioneerd en was m’n Garmin toch juist…

Ik finish de 20.1k in 1:43:17 (11.7k/u) en finish daarmee als 8186e van een kleine 40000 deelnemers.

Genoten van de hoogmis van de joggings, het is toch telkens weer een hele belevenis om zoveel mensen aan het lopen te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.