Wenduine 10 miles (29/7)

Jessie had deze loop op de kalender gespot, een loopwedstrijd aan de kust die volgens het parcoursplan grotendeels over onverharde wegen gaat. Daar moet ik aan meedoen denk ik, voor een keer dat er een ‘trail’ in West-Vlaanderen is.

Er is de keuze tussen 6 mijl (~10k) en 10 mijl (16.1k), ik kies voor de langste afstand.

De wedstrijd
Me bewust niet al te veel vooraan gesteld vandaag, zodanig dat ik niet (weer) als een gek vertrek, het is immers ver lopen vandaag.

De start is op de rotonde van Wenduine. De wind is strak maar wel gedeeltelijk in de rug, gedeeltelijk van op zij.

het strand op...

het strand op...

Eenmaal van de rotonde worden we op het strand gestuurd, eerst door het mul zand, maar daarna loopt het al bij al nog redelijk over het hardere zand. De wind blaast nog steeds zijdelings in de rug, maar ik probeer me zo te positioneren dat er een loper rechts van me loopt zodanig dat ik redelijk uit de wind zit.

Na 6.5 kilometer moeten we terug van het strand, weer door dat mul zand, pfft… Opeens zie ik dat iedereen precies opschuift een eind naar rechts, raar denk ik, tot ik zie dat er daar een houten paadje is getrokken doorheen het mulle zand. Ik stop dus ook maar met ploeteren en schuif ook op naar rechts op het houten paadje, dat loopt inderdaad een stuk beter.

Nu gaat het een kilometer of 2 langsheen een brede geasfalteerde weg, het groepje waar ik me in bevind legt een strak tempo op. De koplopers lopen net iets te hard voor me en ik moet lossen. Ik zie het groepje van 4 weglopen. Ik loop m’n eigen tempo verder. Na een 500-tal meter moeten er nog 2 van m’n vorige kompanen ook het groepje lossen. Ik krijg terug aansluiting en alhoewel hun tempo nu net iets te laag ligt blijf ik toch maar hangen, even verschuilen voor de wind.

10 kilometer punt, stukje langs de dijk in De Haan, de wind blaast dat het geen naam heeft. Ik heb ondertussen toch maar eens aan ons groepje van 3 geschud en er een afgelopen, ik dring de overblijver de kop op.

Na de dijk gaan we door de bossen, weer door het mul zand, lastig maar ik doe dit wel graag over natuurlijk terrein lopen. Ondertussen lopen we ook samen met de 6 mijl lopers die 10 minuten na ons gestart zijn. Ik schiet een versnelling hoger en haal de ene na de andere loper bij.

De volgende 5 kilometer gaan nu vooral door het bos, mooi! Af en toe moeten we de grote baan over (auto’s worden gelukkig tegengehouden door de seingevers) en zelfs een maal over de tramsporen (gelukkig rijden er geen trams). De laatste 6 kilometer zijn best heuvelachtig en dit in het platte Wenduine…

De laatste kilometers dienen zich aan, nogmaals naar het strand, maar nu blijven we op een verharde strook naast het strand. Krampen, damn, leg het tempo dit laatste stuk dus maar een stukje trager en ik ben blij dat de finish bijna in zicht is.

Nog even de rotonde op en ik finish de 15.4 kilometer in 1:09:41 (13,3km/u) en word daarmee 84e op 287 deelnemers. Tevreden.

Met dank aan Jessie voor de foto’s.

7 Responses to “Wenduine 10 miles (29/7)”

 1. Dave says:

  Toch raar dat we zo graag lopen, en toch altijd weer zo blij zijn dat we de finish over zijn eh ;)

 2. lieselotte says:

  Proficiat met je resultaat! Mijn vriend en ik hebben gisteren meegedaan aan de 6 mijl, twas de allereerste keer dat we aan een wedstrijd meededen! We hebben er een uur en zes minuten over gedaan. twas een zeer leuke ervaring, mooi parcours. Heel leuk dat we hier jouw verslag kunnen lezen, mooie site!
  groetjes en veel succes nog met het lopen!

  • Peter De Decker says:

   Bedankt voor het compliment lieselotte
   Je hebt in ieder geval een zware wedstrijd (maar idd een hele mooie) uitgekozen voor je eerste wedstrijd, blij dat je er van genoten hebt. :)

 3. Koen Vansteenkiste says:

  goe gelopen in ‘t zand

 4. Gerald Monteyne says:

  mooie prestatie en vooral ook slim gelopen Peter :-)

 5. Bart Bleyaert says:

  sterk gelopen

 6. SvenM says:

  Knappe tijd voor zo’n wisselende ondergrond! Proficiat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.