Ursel Onderdale Jogging (30/11)

Voorbeschouwing

De tweede jogging die ik meedoe in Ursel vandaag. Opnieuw moet gekozen worden tussen 5, 10 of 15 kilometer… Aangezien het koud is en ik geen goesting heb om traag te starten (nog minder dan gewoonlijk) besluit ik dan maar om voor de korste afstand te gaan (5 km dus).

Voor de start heb ik het moeilijk met mijn kledingkeuze: lange broek of korte broek? shirt zonder mouwen, shirt met korte mouwen, shirt met lange mouwen of toch maar een looptrui? regenvest aanhouden of niet? ik kan me voorstellen dat als niet-loper de keuzes moeten belachelijk overkomen, maar eens je begint te lopen warm je tamelijk snel op, dus de keuze is ver van evident. Ik besluit uiteindelijk toch maar te gaan voor korte broek en shirtje zonder mouwen… naast mij zie ik mensen serieus ingeduffeld staan, heb ik de juiste keuze gemaakt, geen idee, voor de start heb ik vrij koud en murm me een beetje tussen de mensen om van hun lichaamswarmte te profiteren…

De wedstrijd

Het is koud en ik wil snel opgewarmd zijn dus start eigenlijk nog sneller dan gewoonlijk… normaalgezien start ik aan snelheden tussen de 12 en de 13 per uur, nu ligt de snelheid de eerste 600 meter tussen de 15 en de 17 km per uur. Het is echt plezant om zo snel te lopen, jammer dat mijn gestel het nog niet toelaat om deze snelheden een lange tijd vol te houden…

alles geven, echt plezant!!!

alles geven, echt plezant!!!

Maar ok, 600 meter afgelegd en eigenlijk al vrij stik kapot, nog een kleine 5 kilometer afzien dus…ik laat even mijn snelheid terugvallen om te recupereren, maar al snel val ik op een tempo terug dat rond de 12 km/u ligt… Er gaan me nog steeds mensen voorbij en ze gaan te snel om aan te pikken, dus dat betekent dat ik het resterende deel van de wedstrijd grotendeels op eigen kracht zal moeten uitlopen, t’zal me leren om aan te zetten gelijk ne zot… :)

die andere mensen hebben toch gelijk allemaal iets meer aan...

die andere mensen hebben toch gelijk allemaal iets meer aan...

Ik ben de kerk voorbij (4 kilometer punt ongeveer) en had op voorhand eigenlijk nooit verwacht dat ik het bendeke met Nico en Katrien zo lang had kunnen voorblijven, maar toch…

Ik had dat op dat moment beter niet gedacht want kort nadien tikt Nico op mijn schouder en zegt “Weer te snel gestart jong?” ik ben te moe om te antwoorden dus ik knik dus maar en probeer nog even in hun spoor aan te pikken, na een paar meter een half kilometerke sneller te lopen moet ik lossen… ik zie het groepje al snel een paar honderd meter nemen… shit…

In de verte zie ik opeens dat Julie (die ook de 5 kilometer loopt) en zich op dat moment nog in het groepje met Nico en Katrien bevindt zich losrukt met de meet in zicht en het groepje achter zich laat… De afstand is toch ondertussen zeker meer dan 200 meter, maar met Julie te zien verdapperen krijg ik toch moed, ik pers er nog een spurtje uit en loop op de baan van links naar rechts om mensen voorbij te spurten… Ik kom wandelaars tegen die in de tegenovergestelde richting lopen – zoudt ge denken dat die wandelaars uit de kant gaan, wat dacht ge, beneen gij… – ik mij er dus moeten tussendrummen tussen de lopers die ik voorbijsteek en die wandelaars, maar het lukt, ik steek Julie voorbij en loop haar een paar tientallen meters los, maar damn die streep ligt ver zeg…

Ik sterf nog een paar keer voor de streep er is en moet mijn snelheid verlagen, maar uiteindelijk komt die verrekte streep er toch…. Yes, ik ben er!!!… Wooooohooo!!!

Eindresultaat: 23 minuten en 5 seconden over een afstand van 4.91 kilometer (gemiddelde snelheid van 12.8 km/u). Snelste wat ik tot nu toe op dergelijke afstand heb gelopen, een pr (persoonlijk record) dus… :)

wedstrijdverloop ursel

wedstrijdverloop ursel

Officiële uitslag

De officiële uitslag van de 5 kilometer race: 26e op 81 mensen die deelnamen aan de 5 kilometer wedstrijd.

8 Responses to “Ursel Onderdale Jogging (30/11)”

 1. Julie says:

  Proficiat, knappe wedstrijd gelopen Peter en straf dat je me nog voorbijstak, ik ben toen oolk nog 3 keer gestorven op 200m en kon je écht niet voorbij. Mooi gelopen!

 2. Nico says:

  mooie tijd maar als je iets rustiger vertrekt duik je zeker onder de 22.30

 3. Chris says:

  je hebt toch héél goe gelopen Peter, da’s best wel een scherpe tijd zenne ! en na je te rappe start op het einde dan nog een spurtje placeren ? goe gedaan :-)
  btw, fotoalbum per e-mail verstuurd :)

 4. Stofke says:

  Mooie tijd en volgdende keer zeker iets trager starten, ‘k heb u juist gemist voor ‘t filmke, volgende keer beter

 5. Katrien says:

  Knap jong heel knap !! nogmaals proficiat , ik heb wel nogal gekeken met je “erop en erover” spurt!!! ja halllllooooo !!!

 6. Peter says:

  sta blijkbaar toch nog net op t filmpke, sjust in tijd beginnen filmen stofke =)

  en die eindspurt tja… ik denk dat dat bij mij is zoals bij de coureurs, als die een streep zien voelen ze ook niet meer dat het zeer doet en kunnen ze nog eens alles geven in de spurt… :)

 7. sandra says:

  Proficiat met je pr!! Ik krijg al koud als ik jou op de foto zie, zelf ben ik altijd goed ingeduffeld in de winter :)

 8. Reinout says:

  Sandra, da’s ook niet echt een compliment voor Peter hé : “ik krijg al koud als ik jou op de foto zie” .. ‘k Vind dat je Peter wat vriendelijker mag behandelen :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.