‘t is voor niks (30/11)

Normaal liep ik vandaag de marathon. Door een hardnekkige verkoudheid en grieperig gevoel wat nu al een week aansleept, besloot ik op woensdag om toch maar een mail te sturen naar de organisatie en m’n nummer om te zetten naar een kortere afstand (10 kilometer).

Helemaal niet evident om je doel zo maar op zij te leggen, je hebt er immers 3 maand intens naar toegeleefd,… Jammer maar helaas, maar ik weet ook dat er best ergere dingen zijn dan het niet lopen van een geplande wedstrijd, dus niet getreurd!

Vandaag de dag van de wedstrijd voel ik me eigenlijk al een stuk beter, er is enkel nog een vervelende hoofdpijn, een vieze smaak in m’n mond en wat groen snot. Ik besef dat een marathon lopen vandaag waarschijnlijk toch wel roofbouw zou zijn.

Gemotiveerd voor de 10 kilometer te lopen ben ik echt niet. Ik loop toch maar een paar minuutjes m’n spieren warm. Het is nu zo dat ik de 10 kilometer loop en we gaan er proberen het beste van maken…

op de 1e rij...

op de 1e rij…

Ik stel me helemaal vooraan bij de start, kijk naar niemand anders en geef alles dat in m’n lijf zit. Het is koud dus de onverharde paden liggen er heel goed bij, het loopt bijna net zo goed als op tarmac.

De eerste kilometer gaat nog net boven de 15k/u, veel te snel voor me natuurlijk en de volgende kilometers zijn dus uiteraard een stuk trager. De mensen voor me lopen te snel om het gat toe te lopen. Van achteruit zie ik me niemand inhalen. Geen idee hoe ver de loper achter me zich bevindt, ik weiger om achter me te kijken en mezelf zo te demotiveren.

Op kilometer 9 komt er toch een loper terug uit de achtergrond. Ik ga me nu ook niet meer laten pakken denk ik. Van waar ik het haal weet ik niet, maar ik slaag er in om een versnelling uit m’n benen te toveren en de loper die me net heeft bijgehaald terug af te schudden.

Ik beëindig de 9.72 kilometer in 42:03 (13.9k/u).

Uiteraard teleurgesteld dat ik de geplande marathon niet liep, maar tevreden dat ik ondanks alles toch een behoorlijk deftig tempo op de 10 kilometer uit m’n benen heb kunnen halen. :)

9 Responses to “‘t is voor niks (30/11)”

  1. ronny says:

    Hallo Peter, jammer dat je de 10 km hebt moeten lopen ipv de langere afstanden (ik vond het al vreemd dat ik je niet bij de start zag van de HM/30km/M om 10u in Geldrop). De HM was weer de moeite waard: een mooie omloop (het was voor mij de 3e keer dat ik in Geldrop liep en toch verbaas ik me telkens weer over de mooie natuur), een goede organisatie (hoewel iets te weinig bevoorrading) en uitstekend weer (om te lopen, voor de anderen was het iets te koud, vrees ik). Hopelijk ben je uitgeziekt en misschien komen we elkaar elders nog eens tegen!

  2. kaat says:

    Hoe beslis je eigenlijk zoiets ?

  3. Peter says:

    knappe tijd Ronny! Sneller dan mij en dat 2x zo ver :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.