25 kilometer van Hulst (30/3)

Naast de hoofdafstand (25k), is er ook de keuze mogelijk om een kortere afstand te lopen: 3k, 7k, 12.8k of 25k. Ik moet in tijd weg vandaag dus kies voor de middenafstand van 12.8k. Ik voel me moe, maar zal toch maar trachten om een moyenne van om en bij de 15k/u te halen.

25kmvanhulst

Er word gestart vanop de atletiekpiste en daarna worden we langs smalle baantjes de polders in gestuurd. Op het moment dat Sander me passeert haak ik m’n wagonnetje aan, tempo ligt perfect op 15k/u. Ik voel dat ik het lastig heb, maar tracht toch maar te blijven volgen. Ook de 2e kilometer is perfect 4 minuten per kilometer.

Er staat veel wind en de volgende kilometer is 5 seconden te traag, ondanks dat ik goed verscholen zit achter de wind voor de wind krijg ik het lastig. Ik voel dat het te snel is voor me en moet het groepje lossen.

Ik loop even verder aan 12k/u. Het volgende duo dat me bijhaalt gaat te snel voor me en moet ik laten lopen.

Er haalt me nog een enkeling bij, tempo net onder de 14k/u. Met veel moeite lukt het om hem te volgen. Ik laat het kopwerk volledig aan de andere persoon, ik ben al lang blij dat ik kan volgen. Een paar kilometer verder haalt er ons nog een loper bij, we zijn nu van de wind op kop verlost en lopen met 3 naast elkaar.

Op het 9 kilometer punt is er een bevoorrading met water, ik giet het flesje water over m’n hoofd, de andere 2 temperen even om te drinken, waardoor ik op kousevoeten van het tweetal wegloop.

De laatste 3 kilometer lukt het om het tempo van om en bij de 14k/u aan te houden, waardoor ik het tweetal dat achter me aankomt kan achter me houden. Nog een laatste rondje op de atletiekpiste en we zijn er vanaf…

Ik beëindig de 12.8 kilometer in 54:15 (14,2k/u) en word daarmee 6e op 56 deelnemers.

Blij dat ik na het moeten lossen van het groepje van Sander toch nog een beetje een tempo heb kunnen aanhouden, maar uiteraard niet tevreden dat ik het groepje moeten lossen heb, volgende keer beter. :)

5 Responses to “25 kilometer van Hulst (30/3)”

 1. kaat says:

  Flesje over je hoofd ? Ik dacht dat Hulst in België lag ! :-) Subtropisch klimaat zeker ?
  Rappe benen zeg ! En 6de ! Geweldig !

  • Peter says:

   hulst ligt net over de grens in Nederland. het was net boven 0°C, maar liep op het uiterste van m’n krachten en kon dus toch wel wat afkoeling gebruiken. :)

 2. PeterD says:

  Toch prachtig gelopen en proficiat met de 6de plaats Peter

 3. Dimitri C says:

  Goed gelopen. Ik was 7de dus één plaats en 15 sec achter u.

  • Peter says:

   ik dacht dat je dichter zat Dimitri en heb nog een versnelling uit mn benen geschud op de piste op ‘t laatste :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.