tempomaker in de 20 kilometer van Brussel

Ik ga nog eens plassen en hoor een plof, m’n ballon is tegen de muur achter me geslaan tegen een of ander hard object en springt kapot… vlug terug naar de stand van de ballonnen en een nieuwe laten opblazen.

Vandaag ben ik tempo-maker om de 20k van Brussel te lopen in een tijd van 1u45. Er zijn in totaal 5 tempomakers voor de tijd van 1u45, waarvan er 4 van in startvak 2 staan en één in startvak 3… Ik ben diegene die in vak 3 staat en zal dus op mezelf aangewezen zijn om het correcte tempo te bepalen.

Het is lastig lopen in Brussel, het gaat er veel op en neer en er lopen veel mensen voor me die een stuk trager lopen dan wat ik vandaag van tempo moet lopen, ik denk dat ik vandaag minimaal 1000 man heb ingehaald…

me een weg banen door de massa (foto: sportograph)

me een weg banen door de massa (foto: sportograph)

Het is 20 kilometer slalommen om me een weg doorheen de massa mensen te banen. De eerste 10 kilometer zit ik perfect op schema (10k in 52’20”), de tweede helft bouw ik een minuutje voorsprong op en finish de 20k in 1:43:52.

Tijdens het pacen in Brussel heb je nooit echt een idee wie er je aan het volgen is en wie niet, maar nadien toch verschillende bedankjes gehad van mensen die me van begin tot eind kunnen volgen hebben, dus een geslaagde pace-opdracht.

diploma 20k

diploma 20k

4 Responses to “tempomaker in de 20 kilometer van Brussel”

  1. Rudi Van Bruwaene says:

    toch veel voldoening gekregen van de atleten bij aankomst

  2. Ronald Defruyt says:

    Ik kon je even volgen maar een versnelling was er teveel aan . Proficiat

  3. Aschwin says:

    Je bent je langzamerhand tot professioneel pacer aan het ontwikkelen! Leuk hoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.