Shoppingloop Oostkamp (30/07)

Wedstrijdje van de Sportline Running tour op het programma vandaag. Geen podiumambities vandaag, met een top-100 plaats zal ik hier al ferm tevreden zijn. :)

Het parcours is 3.5 x een lus maken doorheen de binnenstad met veel draaien en keren en een paar bochten van 180?C rond hekkens. De bochten storen me niet zo maar aan een hekken 180?C draaien is eerlijk gezegd niet echt aan mij besteed, ik ervaar het als ongelooflijk zwaar om bijna tot stilstand te komen en terug te moeten optrekken.

Ik positioneer me redelijk vooraan op de 4e startrij. Ik wil niet te diep gaan en zoek meteen een tempo waarvan ik het gevoel heb dat ik niet in het rood ga. Door de slipstream van de start zijn de eerste kilometers ietsje sneller maar daarna schommelen de kilometertempo’s gelijkmatig rond de 14km/u, een snelheid waarvan ik uit ervaring weet dat ik dit best wel een tijd kan volhouden.

doorkomst halfweg...

doorkomst halfweg...

Voor en na de 180?C bochten zie je steeds welke mensen voor en achter je lopen, de 180?C bochten neem ik niet graag maar het geeft wel een extra dimensie aan de wedstrijd omdat je ziet wie er dan kort voor en kort achter je loopt. Voor me zie ik niet direct bekende mensen lopen, kort achter me zie ik er verschillende: Bart Timmerman, Vincent Meesschaert, Luc Frickelo en Nico Schelstraete maken er allen blijkbaar een tamelijk snelle wedstrijd van.

Lopen doe je weliswaar tegen jezelf maar bij iedere passage aan het 180?C hekken doet het toch deugd om te zien dat ondanks dat ik nu al een hele tijd alleen loop ik toch geen terrein moet prijs geven op mijn achtervolgers.

de aankomst...

de aankomst...

Ik beëindig de wedstrijd van 9.90k in 41:37 (14.2km/u) en word daarmee 66e op 263 deelnemers. Geen toptijd maar wel tevreden: op niveau gelopen in een vrij gelijkmatige cadans.

Wedstrijdverloop

Wedstrijdverloop

7 Responses to “Shoppingloop Oostkamp (30/07)”

 1. als ge al een tempoloop kunt doen aan 14,4 zonder echt diep te gaan. Proficiat

 2. Gerald says:

  we worden het gewoon: alweer een knappe wedstrijd Peter !

 3. Stofke says:

  Ge moogt daar gerust een toptijd tegen zeggen hoor, ge moet het nog altijd doen hé en continu die basissnelheid blijven behouden is ook niet altijd evident

 4. Chris says:

  en nu es goe ingedeeld zonder dood te gaan de eerste kilometers ;-) Goed gedaan Peter ! (maar pas maar op voor Vke, die komt in je buurt ;-)))

 5. Stefaan says:

  Plezant hé, zo goed lopen ;-)

 6. Sammie says:

  ± 72 van 700 deelnemers is een prachtig resultaat.
  Proficiat!!!;)

 7. Tiny says:

  Da’s toch mooi bij de eerste 10%!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.